דפים

יום רביעי, 2 במאי 2012

Strawberry Cake

I think strawberries are the most photogenic fruit that exists.
Theirs shape and gorgeous color, the fact that they flicker to our lives for such a short period, make them more desired.
I don't think there's anyone in this world who doesn't like strawberries.
Even if they're slightly sour, the fantastic bright red compensates for any lack of taste.
I love to buy strawberries at the end of the season, that's when they're the most sweet and tasty.
Since I bought my camera (Canon 60D in case you were wondering :-)), I have been fantasizing about photographing this theme.
With strawberries you can't miss, it doesn't matter what the background color will be, or what the general atmosphere of the scene is, this red will intensify everything and shine.

Strawberry cake


This week I made a strawberry cake that I've really loved since my childhood.
In this case you don't have to choose between appearance and taste, both are 
amazing!
Strawberry cake-1
So right before the strawberry season ends, here's a gorgeous recipe:

Ingredients:


 3 eggs

1 tsp vanilla extract
1/2 cup white sugar
Pinch of salt
3/4 tsp baking powder
1/2 cup all-purpose flour

30-35 strawberries
1 pack instant vanilla pudding
1 pack instant strawberry jello

For the base:


 Whisk the eggs along with the vanilla extract, sugar and salt till you get a smooth texture.

Add the salt to the flour and then fold them into the eggs.
Grease a 10" (24cm) pan and bake in medium heat till golden.
Don't over bake or the base will become too dry.

Rinse the strawberries and split them in half.
Put in a bowl and add 3 tbsp of sugar and 2 tbsp of boiling water.

Mix the strawberries with the sugar and set aside for about an hour (I prefer to soak for two hours).
You'll end up with sweet strawberry syrup that will be used to moisten the base of the cake.
When the cake cools off a little, prick it with a fork and spread the syrup all over with a tbsp.
Prepare the instant pudding according to the instructions on the box and spread on the base.
Arrange the strawberries on top of the cream and put in the fridge.
Prepare the jello and spread it over the strawberries but be careful not to pour it while it's still boiling.

bon appetit!

ועכשיו בעברית:

המצרכים:

3 ביצים
כפית תמצית וניל
חצי כוס סוכר
קורט מלח
חצי כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפיה
קופסת תותים (30-35 יח')
אינסטנט פודינג (אני מעדיפה בטעם וניל צרפתי)
ג'לי תות.

להכנת הבסיס:

לטרוף את הביצים יחד עם תמצית הוניל, הסוכר והמלח עד לקבלת מרקם חלק.
לערבב את המלח עם הקמח ולהוסיף לביצים בתנועת קיפול.
לשמן תבנית עגולה מידה 24, ולאפות על חום בינוני עד שמזהיב.
לא לאפות יותר מדי שלא יתייבש.

הכנת התותים:


יש לשטוף ולחצות את התותים.
להניח בקערה ולפזר עליהם 3 כפות סוכר ומזיגה קטנה של מים רותחים.
לערבב את התותים עם הסוכר ולהניח בצד למינימום שעה (אני מעדיפה להשרות שעתיים).
נוצר סירופ תותים אדום ומתוק שישמש אותנו להרטבת הבסיס. 

כשהבסיס טיפה מתקרר, לדקור עם מזלג ולפזר את סירופ התותים בצורה שווה על פני כל העוגה.
להכין את אינסטנט הפודינג לפי ההוראות שעל הקופסא ולמרוח על הבסיס.
לסדר את התותים על גבי הקרם ולהכניס למקרר.
להכין את הג'לי ולשפוך בזהירות על התותים
חשוב- לא לשפוך את הג'לי רותח, לחכות שיתקרר טיפה.

לשמור את העוגה במקרר.

בתאבון!



                                                                             ♥♥♥

3 תגובות:

  1. Yummy! I want to lick the cream too :)
    Great pictures, I love even the plate of this cake.
    Thanks for the recipt!

    השבמחק
  2. Dear Sigaliot
    This strawberry cake looks very good! I should definitely give it a try.
    Your son is simply adorable :)

    השבמחק
  3. I love strawberries and this cake looks great :)

    השבמחק

Related Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...